Noord-Beveland en haar Omgeving

Omgeving

Noord-Beveland is in vele opzichten een verrassende ontdekking voor zowel de rustminnende, als ook voor de actieve vakantieganger!
De gehele noordkant van Noord-Beveland ligt aan het prachtige nationaal park Oosterschelde. De zuidkant grenst aan het Veerse Meer. Het eiland heeft zo’n vijftig kilometer kustlijn (net zoveel als in heel België!) en is daardoor een uitstekende plaats voor watersporters en zonaanbidders.
Noord-Beveland  is een klein, relatief jong eiland aan de Zeeuwse kust, dat pas 70 jaar na de Sint Felix vloed (1530) is herbedijkt en verkaveld. Het is destijds strak en recht verkaveld. Nog steeds ziet het er zo uit en speelt landbouw een voorname rol , hoewel het toerisme ook belangrijker wordt.

Het landschap van Zeeland is zeer afwisselend. Kenmerkt Noord Beveland zich door ruimte en ruime akkers; de zak van Zuid-Beveland daarentegen is een lappendeken van boomgaarden, weilanden, en polders, doorspekt met smalle dijkjes, meidoornheggen, glooiende kreekruggen en traditionele ringdorpjes als Nisse. Hoe geheel anders ziet het landschap er een paar kilometer verder uit.

Het (voormalige landbouw)dorp Wissenkerke heeft een centrale ligging in Zeeland en is een ideale uitvalsbasis om leuke trips maken.
Ik verzeker u: één vakantie zal niet genoeg zijn om alles te kunnen ontdekken