Actief

In Zeeland kunt u uw sportieve hart ophalen! Snuif die zuivere zalige zilte lucht maar in! 

De gehele noordkant van Noord-Beveland ligt aan het de Oosterschelde, de zuidkant grenst aan het Veerse Meer. Het eiland heeft zo'n vijftig kilometer kustlijn (net zoveel als in heel België!) en is daardoor een uitstekende plaats voor watersporters en zonaanbidders. Maar zeer zeker ook op het land kun je leuke, sportieve activiteiten ondernemen.

Wandelen & Fietsen

De sfeervolle landelijke omgeving maakt Noord-Beveland tot een prima uitvalsbasis voor wandel en fietstochten. Picknick mand mee, een kleedje, iets te eten en drinken: en het grote genieten kan beginnen.

Zeeland is een ware fietsprovincie! Prachtige fietsroutes zijn er te volgen door de polders, door natuurgebieden of over kronkelige dijken. Het is ook een tip om door gezellige plaatsjes te fietsen of een georganiseerde "fiets-rommel-route" te volgen. Een ware beleving is het "buitendijks" fietsen! Zo kun je helemaal rond Noord-Beveland fietsen, een rondje Veerse Meer maken of langs de Noordzee kust trappen, terwijl je de boten dicht langs de kust ziet varen. Voor sportievelingen zijn ook vele mountainbikeroutes uitgezet.

wandelen door polders, over dijken, langs het water...
wandelen door polders, over dijken, langs het water...

Wandelen & Fietsen

Als u door Zeeland wandelt merkt u dat Ieder seizoen anders is, zijn eigen charmes heeft en dat het uitzicht nooit verveelt. In het voorjaar ziet u de fruitbomen en het vlas in bloei, in de zomer wordt de tarwe geoogst en in het najaar is het tijd om de aardappelen en uien te rooien en de appels te plukken.
Maak van uw wandeling een bijzondere ervaring en ga met een natuurgids op ontdekkingstocht. Gegarandeerd een succes! Met Geo-caching combineer je het zoeken naar een "schat" met een mooie wandeling door de polders, door het natuurgebied van de Schotsman of langs de kust van het Veerse Meer of de Oosterschelde.
Je kunt je ook opgeven voor een hardloopwedstrijd

Zoveel smaken / zoveel routes

Door het gebruik van het Knooppunten systeem en de goede bewegwijzering, is een route samenstellen gemakkelijk: gewoon de fiets/wandelkaart uit uw huisje meenemen of vooraf een route op internet samenstellen. Dit kan bv via een wandelknooppunten of een fietsknooppunten site . Vaak kun je de routes uitprinten of downloaden op uw gps of smartphone.
Je kunt ook reeds samengestelde themaroutes vinden op de websites van wandelnetwerk Zeeland een ook op  zeeland.com

trek pontje in Colijnsplaat
trek pontje in Colijnsplaat

Veerpontjes

Tegenwoordig zijn de eilanden via bruggen/tunnels met elkaar verbonden. Vroeger kon je alleen met een pontje oversteken. Enkele pontjes worden nu in de zomer weer ingezet om wandelaars en fietsers over te zetten van het ene naar het andere eiland. Je kunt uiteraard ook zelf al fietsend de Oosterscheldekering over gaan!
Extra uitdagend wordt het als je op je route een trekpontje nadert en je met je eigen spierkracht moet oversteken.

klimbos: hoog tussen de boomtoppen
klimbos: hoog tussen de boomtoppen

Actief buiten

Ook aan land kan men aan vele leuke, sportieve activiteiten deelnemen.
-Zo zijn er diverse golfbanen in de buurt, waar je een balletje kunt slaan.
-Je kunt een bug-racer, een solex, een skelter of een segway huren en Zeeland ontdekken. Of met je eigen auto een anti slip cursus volgen.
- Zin in kletteren en klauteren? Ga dan naar het klimbos in Westen Schouwen of ga abseilen van één van de pijlers van de oosterschelde kering .
- Ook paintballen, lasergamen, boerengolf zijn zomaar wat suggesties. Het Klok'uus en ook de Zeeuwse gasten bieden diverse activiteiten aan.

wandel tcoht maken met een ezel
wandel tcoht maken met een ezel

Paard rijden langs het strand?

Zin in een rit te paard? Diverse maneges bieden buitenritten aan door het bos, door de duinen, over het Noordzeestrand, of langs het water van de Oosterschelde. Veelal het gehele jaar. Ook zonder rij ervaring kan men af en toe deelnemen.

Wandelen met een ezel of alpaca?

Een andere leuke manier om op pad te gaan met een ezel, of met een alpaca. Er worden leuke tochten aangeboden waar u aan deel kunt nemen

Surfen op de Noordzee
Surfen op de Noordzee
Kanoën op het Veerse Meer naar een eilandje
Kanoën op het Veerse Meer naar een eilandje

Actief op & langs het water

Zeeland is een watersportgebied bij uitstek, waar u van alles kunt ondernemen. Door het verschil in eb en vloed zijn de Noordzee en Oosterschelde attractiever voor de ervaren sporters. Het Veerse Meer kent geen stroming, heeft ondiepe oevers en is daarom zeer geschikt voor de minder ervaren sporters.
U kunt uw hart ophalen met surfen, kite-surfen, suppen (zelfs door de Middelburgse grachten!), kajakken, waterfietsen, skim-boarden. Houdt u van meer actie dan kunt u banaanvaren, fly-boarden of waterskiën. Gaat voor de snelheid: dan zijn er jetski's en motorboten te huur. Ook kunt u meevaren met een zeilboot of een sloep huren en zo de onbewoonde eilandjes in het Veerse Meer ontdekken.
Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij verschillende bedrijven diverse beginners als gevorderde cursussen en workshops volgen, alsook materialen huren.(oa Thijs-surfschool)

Ook het strand is een perfecte plek om actief bezig te zijn met bv. een potje beachvolleybal, vliegeren of bloc-karten (zeilen op het strand). De zen-types onder u kunnen een workshop yoga at the beach volgen en zelfs een cursus surf-yoga. Knap lastig om je evenwicht te houden.
snorkelen in het heldere water
snorkelen in het heldere water

Actief in het water

De Oosterschelde biedt de mogelijkheid om te duiken in het grootste natuurreservaat van Nederland. Omdat de Oosterschelde door invloed van eb en vloed stromend water heeft, is dit meer geschikt voor ervaren duikers. Het verschil in watertemperatuur zorgt ervoor dat er onderwaterseizoenen zijn. Door deze verschillende seizoenen is er een grote biodiversiteit. Duikers die in de Caribische of Indische wateren hebben gedoken, zijn verrast door de verscheidenheid aan leven in de Oosterschelde.
Het Veerse Meer
is meer geschikt voor alle duikers.
Nog nooit gedoken? Je kunt een duikcursus volgen, of een proefduik proberen. Dit heet een DSD, (Discover Scuba Dive). Bij o.a. watersportcentrum de Schotsman.
Bij Westkapelle voor de kust zie je als je gaat snorkelen veel oorlogsmaterieel onder water. Tijdens de slag om de Schelde (1-11-1944) zijn de geallieerden hier aan land gekomen. Een deel van de tanks en landingsvaartuigen is door de Duitsers kapot geschoten en ligt hier onder water.
En.... De Nederlandse Onderwatersportbond heeft in 2023 Geersdijk in de top 10 van Nederlands beste snorkelplekken gezet!

Binnenspeeltuin: klim en klauter festijn!
Binnenspeeltuin: klim en klauter festijn!

Actief binnen

Is het vandaag geen strandweer? Geen probleem! Er zijn volop leuke activiteit om te ondernemen, zowel voor volwassenen als voor kinderen.

Er zijn diverse speelboerderijen/ binnen speelparadijzen waar kinderen volop kunnen klimmen, klauteren, glijden en springen, zoals het Klokuus,  Er zijn Subtropische Zwembaden met een golfslagbad, bubbelbad, glijbanen, waterjets en een kinderbad

Zomaar wat andere suggesties zijn: glowgolf (glow in the dark golf), karten, klok lasergamen, bowlen, met Lego knutselen. Of: snowboarden in de skihal.

Ook is er een ruim aanbod van creatieve cursussen/workshops. Je kunt jezelf een nieuwe techniek aanleren, experimenteren met materialen of uw vaardigheden verfijnen: tot figuurzagen, sieraden maken, schilderen, keramieken, hoeden maken en vilten. Maar ook massage en shiatsu workshops.

paragliden langs de duinen en de Noordzee
paragliden langs de duinen en de Noordzee

Actief in de lucht

Je kunt meevliegen met een zweefvliegtuig...maar ook paragliden en parachute springen als je durft.
Zoutelande is dé plek vanwege zijn hoge duinen (tot 45 meter). Je mag er langs de hellingen van de duinen vliegen. (niet tijdens het badseizoen tussen 10.00 -18.00 uur

Meer attracties vindt u op: dagattracties Zeeland