Wandelen & Fietsen op Noord-Beveland en omgeving

Wandelen & Fietsen

De sfeervolle landelijke omgeving maakt Wissenkerke tot een prima uitvalsbasis voor wandel en fietstochten. Picknick mand mee, een kleedje, iets te eten en drinken: en het grote genieten kan beginnen. Op Walcheren hebben ze zelfs 6 kunstzinnige picknickplaatsen  aangeleg.
Als u fietst door Zeeland merkt u dat Ieder seizoen anders is, zijn eigen charmes heeft en dat het uitzicht nooit verveelt. In het voorjaar ziet u de fruitbomen en het vlas in bloei, in de zomer wordt de tarwe geoogst en in het najaar is het tijd om de aardappelen en uien te rooien. Prachtig is het ook om "buitendijks" te fietsen. ECHT langs het water!

Met de fiets kan men niet alleen een rondje over het eiland maken maar ook met een pontje oversteken naar een ander eiland.  Tegenwoordig zijn de eilanden via bruggen/tunnels met elkaar verbonden. Vroeger kon je alleen met een pontje oversteken. Enkele pontjes worden nu in de zomer voor "overstekende" fietsers en wandelaarsworden weer aan het werk gezet.
-- Gaat u u op Noord-Beveland wandelen, dan kunt u struinen over het strand, heerlijk langs de zeedijk uitwaaien, een kijkje nemen in de vogelhut, door het uitgestrekte poldelandschap of door het bos in de Schotsman lopen. Blijf wel opletten want je kunt zomaar een ree tegenkomen.
-- Prachtige foto's van een mooie dagwandeling door de polders van Noord Beveland, het natuurgebied van de Schotsman en de kust van het Veerse Meer en de Oosterschelde, vindt u op:gpswalking (wandeling 91). In de Schotsman komen veel beschermde dieren en planten voor. In het voorjaar zien de open graslanden blauw en paars van de orchideeen.
Ook op - groene wissels : vindt u diverse gedetailleerde wandelingen,oa. rondom Wissenkerke.
- het fruitteelt museum in Kapelle heeft diverse fietsroutes. Zoals de boomtoppers route.  Het gebied bij Kapelle is niet overstroomd in 1953 en daar vindt u nog vele bomen die meer dan 100 jaar oud zijn. In Wemeldinge vindt u bv 14 leilindes die meer dan 150 jaar oud zijn. In de lente is het een feest om tussen de fruitbomen en bessenstruiken van Zuid Beveland te fietsen die vol in de bloesem staan.
-- Door het gebruik van het Knooppunten systeem is een route samenstellen gemakkelijk. Gewoon de fiets/wandelkaart van Noord-Beveland,  meenemen of vooraf een route op internet samenstellen: bv via
- afstandmeten.nl  of de site fietseropuit (de routes kunt u uitprinten of downloaden op uw gps of smartphone).
- Bij het VVV zijn diverse thema- routes te vinden, waaronder ook diverser kinder-routes.
-Direkt in de buurt van de routes vindt u fietscafé's. Daar kunt u terecht om iets te eten en te drinken, maar ook voor bandenplaksetjes, het opladen van uw e-bike en het vullen van uw water-bidon.

-- Mountainbike-routes vindt u oa. aan het Veerse Meer bij de Schotsman, bij de Paardekreek, langs de zeedijk aan de Oosterschelde rondom Wissenkerke.-- fietsen huren: electrische fietsen, tandems en moutainbikes zijn te huur in Kamperland en Kortgene

Op You tube staan diverse filmpjes: fietsen op Noord Beveland en ook fietsen door Zuid Beveland: