Dierenparken en kinderboerderijen in Zeeland

Tuinen en Paken

-- Berkenhof's Tropical Zoo en Vlindertuin, in Kwadendamme: een tropische oase met vlinders, exotische reptielen, vogels, insecten en de meest schitterende bloemen. Een aanrader!
- Zeehonden opvang Aseal in Stellendam (provincie Zeeland) is een zeezoogdieren-opvangcentrum. Je kunt bij Aseal een rondleiding krijgen en zeehonden van dichtbij zien. Verder kun je bij Neeltje Jans een show van zeehonden en zeeleeuwen zien.
-- reptielen zoo Iguana in Vlissingen herbergt ruim 500 levende reptielen, amfibieëen en insekten.
-- Utropia in Middelburg herbergt diverse mooie vogels. De entree is ietwat hoog, maar dat wordt gebruikt om vogels die mensen niet meer kunnen houden op te vangen. U kunt hier de vogels met de hand voeren of de koi karpers uit uw hand laten eten.
-  Arsenaal Vlissingen: ook daar is een aquarium. Je kunt er zelfs roggen aaien.
-- De Schaapskooi, een boerderij waar je suffolkschapen in levende lijve kunt zien. Daar is schapenijs, schapenvlees en schapenkaas te koop..
-- imkerij Poppendamme geeft regelmatig rondleidingen en laat u kennis maken met de fascinerende wereld van de honingbij. Op het terras kunt u genieten van eigengemaakte lekkernijen, zoals honingthee, honinggebak en zelfs honingijs.

- Maak een route naar Zeeuws Vlaanderen: Bij Struisvogelboerderij
Monnikenwerve in de buurt van Sluis kunt u een rondleiding krijgen en de 125 struisvogels kunt zien. De Paardenmelkerij in Oostburg laat u het melken van trekpaarden zien. U mag de melk ook proeven.
- In Faunapark Flakkee in Nieuwe Tongen maak je kennis met papagaaien, oehoes, sneeuwuilen, herten, kangoeroes. Ook is er een minigof en diverse klim en klautertoestellen voor kinderen.
-- De prachtige dierentuinen van Rotterdam en Antwerpen liggen op 1 uurtje rijden. Het safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek ligt op een kleine anderhalf uur rijden.
- het Dolfinarium van het Boudewijn Seapark (op anderhalf uur rijden in Brugge) biedt dolfijnen-show, een zeehonden/zeeleeuwentheater, een roofvogelshow. En ook attracties als Orca ride, het piratenschip Sancta maria en het grote Bobo's Indoor speeldorp.
- Het Sea Life Blankenberge (op 1 334 uur afstand) maak je kennis met 2500 onderwaterdieren, leer je over de enige zeehondenopvang van België, kun je oog in oog komen met aangespoelde zeehonden pups
 

Tuinen & Kwekerijen in Zeeland

-- Elk jaar in april houdt atletiek vereniging Flakkee (Oostplaatseweg in Middelharnis) een tulpenwandeltocht ten bate van een goed doel. Je kunt je voor diverse afstanden inschrijven.(dit jaar 18-4-15)
- In de
Zeeuwse rozentuin vindt u meer dan 1000 soorten rozen en een honderdtal verschillende clematisen. Er is ook een verkoop van planten. van 24 tot 26 mie 2015 wordt er een tuinfair gehouden.
- Bij de abdij in Middelburg kunt u een kruidentuin uit de 11e eeuw bezoeken.
--Midden in de boomgaarden bij Kapelle kunt u in het
fruitteeltmuseum alles bekijken wat met fruitteelt te maken heeft.
-- Vele mooie tuinen en kwekerijen in Zeeland worden in de zomer regelmatig opengesteld. Zie de agenda op:
opentuinen/zeeland.
- Eind april zijn 4 tuinen rond Oostkapelle te bezichtigen: tuinen aan de kust
- In juni wordt jaarlijks de zeeuwse tuin 2 daagse georganiseerd. Vele tuinen, die normaal niet geopend zijn voor het publiek, zijn dan te bezoeken.

- Het natuur  en landschapsmuseum  Terra Maris  in Oostkapelle heeft naast een tentoonstelling over de rijke natuur ook een grote landschapstuin, waar veel inheemse planten te zien zijn.
- op de site van bezoek mijn tuin: staan diverse zeeuwse privé tuinen die regelmatig open zijn voor publiek
- over bloemen gesproken: vele akkerranden op Noord Beveland zijn ingezaaid met een wild bloemen mengsel.