Noord-Beveland: aan alle kanten omringd door water

Strand & Zee

Zeebezoekjes maken gelukkig! Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat wie bij de zee is zich kalm en gelukkig voelt.  Deze positieve gevoelens blijven lang hangen. De ruisende zee en zand onder onze voeten doen onze psyche veel goed. Enik verzeker u: het is genieten aan de Zeeuwse kust!

Vanuit uw vakantiewoning kunt u alle kanten op. Water en stranden liggen rondom het eiland. Zowel de Oosterschelde, als de Noordzee en ook het Veerse Meer zijn gemakkelijk te bereiken. Op iets meer dan 1 km zit u al op een klein strandje aan de Oosterschelde!
Het Roompot-strand ligt op ong 2 km en
het Banjaardstrand   op 5 km afstand. Dit prachtige fijnzandstrand is 3 kilomter lang en op enkele plaatsen wel 500 meter breed. U vindt er alle voorzieningen zoals toiletten, een terras en surveillance. Maar ook een houten toegangsvlonder (makkelijk als u een kinderwagen/bolderwagen bij u heeft). Honden zijn overdag toegelaten, mits ze aangelijnd zijn.

Zee, zon, zout, zand.......

De goudgele zandstranden van Zeeland behoren al jaren tot de mooiste en schoonste stranden van Europa.  De stranden zijn overal verschillend: Familie stranden, watersport stranden. Een ware verrassing zijn de diverse kleine, onbekende, intieme strandjes, die met vloed soms zelfs helemaal verdwijnen. Samen met de meeste zonne-uren van Nederland staat dat garant voor urenlang strandplezier! Bij Vrouwenpolder, bij overgang Duinoord, staat een houten uitkijktoren, waar u een mooi uitzicht heeft over het brede Vrouwenpolderse strand.
- wilt u langs het strand wandelen,  zonnen, surfen, een terrasje pakken? zoek het strand dat het beste bij u past met
deze link.
-- De plekken waar het meest wordt gezwommen worden gecontroleerd: wappert  de blauwe vlag: dan is het water daar schoon.
-- strandjutten en schelpen zoeken is een leuke bezigheid. Wilt u weten welke schelp u gevonden heeft, kijk op natuurinformatie .
De mooiste schelpen zijn te vinden op het strand van de Kaloot. Cadzand staat bekend als rijkste haaientandenstrand van Nederland. Door de zeestromingen en ook door het opspuiten van exrta zand op de standen komen overblijfselen uit het verleden, zoals haaientanden, walvisbotjes, roggenstekels en andere fossielen mee.
- De kust van Zeeland bestaat vooral uit duinen en zandstranden. Maar een deel van de kust is, ter beveiliging kunstmatig bekleed  met basaltblokken, asfalt en beton. Deze bekleding loopt tot wel 50 meter in het water. Hier tussen leven ook  veel dier- en wiersoorten.

Veerse Meer
In het Veerse Meer liggen 17 eilanden:
Je kunt er zo naar toe zeilen of kanoën. 12 eiilanden zijn voor bezoekers toegankelijk; 5 zijn speciaal  voor vogels om te kunnen rusten en broeden. HEt Veerse Meer is ontstaan, sinds het in 1961 van de Noordzee is afgesloten. Doordat  via de waterdoorlaat bij Kats vers zeewater binnenkomt is er een hele goede water kwaliteit.