tulpenwandeling ten bate van enkele lokale goede doelen.

13-04-2015 09:59

Zaterdag 18 april 2015 staat de 4e Tulpenwandeltocht op het programma. Om 8 uur wordt het startschot voor de wandelaars van de 40 en 25 kilometer gegeven. De lopers voor de 17,5 en 10 km starten vanaf 9 uur. Start en finish zijn bij MSV&AV Flakkee aan de Oostplaatseweg 1 te Middelharnis.

Dit jaar is de keuze gevallen op drie lokale goede doelen; Stichting vrienden van Jip, Stichting GO Special Kids en Inloophuis de Boei. De organisatie kiest bewust voor lokale goede doelen en dit jaar voor het eerst voor twee bijzondere goede doelen waarbij jonge kinderen zijn betrokken. Ondersteuning van deze organisaties is juist in deze tijd broodnodig. 

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee fungeert na het succes van vorig jaar en op eigen verzoek ook dit jaar weer als stempelpost voor de kortere afstanden. Wandelaars kunnen dit prachtige museum gratis bezoeken en er lopen mensen rond in kledij van begin 1900. In dit museum is tevens een stempelpost ingericht. Voor de wandelaars van de twee langste afstanden geldt, dat ze dit jaar voor het eerst bij een bloembollenbedrijf gaan stempelen. Bij de familie Wesdorp aan de Kleijburgseweg in Sommelsdijk worden ze gastvrij verwelkomd. 

Ook bij café de Tram, manege Oostmoer (25 en 40km) en bij de sluis van Stad aan ’t Haringvliet (25 en 40 km) worden stempelposten ingericht. VV NTVV fungeert als eventuele rustpost voor de wandelaars van de 40 km. In de kantine van het fraai gerenoveerde tennispark van TV Menheerse stempelen de wandelaars van de 10 en 17,5 km.

De organisatie is er klaar voor en hoopt op veel enthousiaste deelnemers. Met behulp van vele sponsors en vrijwilligers kunnen de goede doelen een mooi bedrag tegemoet zien. Inschrijven kan alleen op zaterdag 18 april vanaf 07.30 uur in de kantine van MSV&AV Flakkee. De kosten voor deelname bedragen slechts € 2,50 per volwassene en € 1 per kind. Nadere informatie is te vinden op www.avflakkee.nl