Steentjes keilen......EK Stoneskimming in Middelharnis

12-10-2015 18:49
  • Steen.
    Steen.
MIDDELHARNIS - Het vierde Europees Kampioenschap Stone skimming -ofwel steentjes keilen, sieselen of ketsen- wordt zaterdag 24 oktober gehouden in de haven van Middelharnis.
Hiermee is het EK terug op de basis: de eerste editie in 2012 werd gehouden aan de Brouwersdam.
De laatste editie die in Vlaardingen werd gehouden, trok 163 deelnemers uit 8 verschillende landen en rond de 1500 toeschouwers.

Iedereen heeft wel eens een steentje gekeild, gesiepeld, geketst, gescheerd of hoe het ook anders bekend mag zijn: het met veel vaart en vooral ‘spin’ gooien van een platte steen over water op zo’n manier dat de steen over het water ‘scheert’. Hoe verder, hoe beter, dat is simpelweg waar het bij het Europees Kampioenschap Stoneskimming om gaat.

Het is een echter wedstrijd, op 24 oktober in de haven van Middelharnis. Een heus Europees Kampioenschap! Als er ooit een kans was om zelf eremetaal te behalen op een echt kampioenschap, dan is dit het wel. Meedoen kan individueel, maar ook in teamverband. Iedereen kan het en iedereen mag zich inschrijven!

Juist deze laagdrempeligheid van het evenement maakt het European Championship Stoneskimming een heuse publiekstrekker. Iedereen, jong en oud, kan meedoen. En ben je niet zo sportief? Dan kom je toch gewoon kijken! Dat het werkt, blijkt wel uit de successen van de wereldkampioenschappen in Easdale, Schotland. Elk jaar trekt dit evenement ca. duizend deelnemers en bezoekers. En niet onbelangrijk: de media doen graag verslag.

Za 24 oktober · De Menheerse Werf · Middelharnis

 

Zie: www.ekstoneskimming.nl.