Langeviele in Middelburg in top van leukste winkelstraten van het land

05-03-2016 09:39

MIDDELBURG - De Langeviele in Middelburg is één van de leukste winkelstraten van Nederland. Dat blijkt uit de verkiezing voor de NLstreets Awards. De winkel 'Indistrieel' in Middelburg behoort ook tot de top van Nederland.

Vierde
De Langeviele eindigde uiteindelijk op de vierde plek, onder twee straten in Amsterdam en een straat in Bussum. De NLStreet Award wordt toegekend door het winkelend publiek. De afgelopen maanden konden mensen stemmen op hun favoriete winkelstraat. De meeste mensen stemden op de Czaar Peterstraat in Amsterdam.

Locatie
Volgens architect Eric Jan Brans van het Middelburgse architectenbureau Rothuizen is het niet vreemd dat de Langeviele niet gewonnen heeft: ''Het gaat puur om de locatie. Als de straat ook in Amsterdam had gelegen hadden we een veel betere kans gemaakt.''

Winkel
Mensen konden ook stemmen op hun favoriete winkel. In Middelburg was Indistrieel aan de Wal genomineerd. De winkel eindigde uiteindelijk in de landelijke lijst op de derde plek. Volgens de stemmers staat de leukste winkel van Nederland niet in Middelburg of in Amsterdam, maar in Groningen.

(brond: omroep Zeeland)