Kennismaken met Zeeuwse bloggers: Wendy van Boswachters aan zee

28-03-2016 20:28

Een mooie blog om te volgen is die van :

 https://boswachtersaanzee.wordpress.com/ 

Waar gaat jullie blog over?

Wij zijn zes Zeeuwse boswachters die bloggen over de dingen die we waarnemen tijdens ons werk. We schrijven vooral over gebeurtenissen van het seizoen. Zo heb ik afgelopen week een blog geschreven over het eerste heckrundkalfje dat was geboren in de slikken van Flakkee. Andere boswachters schrijven weer over dingen die ze tegenkomen in de Manteling of op Zeeuws-Vlaanderen. Hier plaatsen we altijd een mooie foto bij, want dat vinden we belangrijk. Zo proberen we over iedere regio leuke nieuwtjes van de natuur te brengen.

Waarom zijn jullie begonnen met bloggen?

Het is een initiatief vanuit Staatsbosbeheer dat in bijna iedere provincie is overgenomen. Maar niet in iedere provincie zijn de boswachters actief hoor, sommige oudere boswachters hebben er geen zin in. Maar iedereen in het Zeeuwse team was enthousiast! Het leek ons heel leuk om mensen te informeren over waar we ons mee bezig houden.

Ben je veel tijd kwijt aan de blog?

We doen dit echt vanuit onze eigen belevenissen in het veld. We proberen ongeveer twee keer per week iets te plaatsen. Omdat we met z’n zessen zijn en drie van ons op het kantoor in Grijpskerke zitten, hebben we een roostertje gemaakt waarbij iedereen ongeveer een keer in de twee weken een blog schrijft.

Hoeveel views heeft de blog?

“We hebben gemiddeld 150 pageviews per dag.”

Wat maakt boswachtersaanzee uniek?

Wij zijn een unieke blog in Zeeland omdat we echt specifiek over de Zeeuwse natuur schrijven. Veel Zeeuwen vinden het leuk om te lezen wat er zich afspeelt in hun eigen gebied, merken we.

Hoe zie je de toekomst van de blog voor je?

Vooral lekker doorgaan met bloggen en nog veel meer bezoekers naar onze site trekken!