Evenementen op Noord-Beveland en omgeving

Evenementen

Gedurende het hele jaar worden vele evenementen georganiseerd. Sportieve evenementen zoals de kustmarathon, sloepenraces, georganiseerde fietstochten, natuurexcursies. Maar ook garden fairs, rommelmarkten, boekenbeurzen, jaarmarkten, antiek markten, nostalgische evenementen, kunstroutes, muziek en dans.  In elke plaats wordt wel iets gezelligs georganiseerd. En... ook buiten het seizoen valt er in Zeeland van alles te beleven. Kortom: never a dull day!

Niet alleen in de lente en zomer, maar ook in de herfst en winter is Zeeland de moeite waard om te bezoeken.
U zult tijdens een wandeling genieten van het Zeeuwse landschap zodra de de herfst zijn intrede doet en de bladeren verkleuren. Of wat dacht u van "uit waaien" langs het water, als de sneeuw gevallen is.  Hoe waanzinnig anders zien de duinen er dan uit! In het weekend zijn veel strandpaviljoens open. Na een wandeling kunt u daar genieten van een heerlijke gluhwein of een warme chocolademelk.
In december worden vele kerstmarkten, kerstfairs en winteractiviteiten georganiseerd. Parkeerpleinen veranderen in schaatsbanen, kerstconcerten vinden plaats, er is een kerstcircus. Er staan oliebollenkramen en .. er is glühwein. Dat is genieten!

Een bijzonder Zeeuws evenement is het Strao rijden:  In de 6 weken voor Pasen, vindt afwisselend in Renesse , Noordwelle, Ellemeet, Burgh, Scharendijke en Serooskerke het Straô rieën plaats. Men luidt dan de lente in door met versierde paarden de zee in te rijden.

Wist u dat u in een klein uurtje in België bent? Ook daar vinden vele evenementen plaats. zo is het Sneeuw en IJssculpturen festival in Brugge al jaren een speciaal, groots december evenement. Elk jaar hebben de sculpturen een ander thema. Ook de sterrenstoet ( laatste weekend voor de kerst) is een bezienswaardigheid. U ziet een mooie optocht met muziek, kersttaferelen en tientalle acteurs.