Creatieve workshops in Zeeland

In Zeeland is een ruim aanbod van creatieve cursussen/workshops. Je kunt jezelf een nieuwe techniek aanleren, experimenteren met materialen of uw vaardigheden verfijnen. In uw vakantiewoning heb ik diverse folders liggen: van beeldhouwen, tot figuurzagen, sieraden maken, schilderen, keramieken, hoeden maken en vilten. Maar ook massage en shiatsu workshops.

tuin / natuur workshops

- werken met natuurlijke materialen, zoals wilgentenen, hooi en mos:  De Hoge Hoeve (Kamperland)
- kransen/bloemstukken maken van blijvende materialen (oa zijde bloemen, schelpen, uitgeblazen eieren, gedroogde vruchten): Elisense (Geersdijk).
-  fruitboom snoeien / natuur fotografie: het fruitteelt museum geeft gedurende het hele jaar diverse workshops, cursussen, lezingen en thema activiteiten.

Graag zelf aan de slag?   
- Het ouderwetse leesplankje is er nu ook in een zeeuwse vorm, in borduursteek. 18 losse borduurpatroontjes maken het plankje compleet. Op internet vind je
- Breipatronen van Zeeuwse visserstruien
- diverse haakpatronen van de zeeuwse knop

nog meer workshops in Zeeland

Kookworkshops:

- Kookworkshops worden oa gegeven bij Verscentrum Sandee (Kamperland). Kom je met een groep dan kun je vooraf het thema van de workshop bepalen.
- jam maken: de Zelfplukkerij (Colijnsplaat). Van juni tot half september, kun je er ook zelf je de vruchten plukken die je wilt kopen.
- Zeeuws Bier brouwen:  De Fivestar Farm (Kamperland) organiseert ism brouwerij de Peelander proeverijen en workshops van het streekeigen Peelandbier.
- verse pasta maken (Kwadendamme).
- met producten van het Zeeuwse land of uit het Zeeuwse water koken; of een andere kookworkshops bij "Meer dan Koken" (Heinkenszand
).
- Sushi workshops, de Visbar in Domburg
- koekjes/cakejes bakken bij Soo Delicious (Goes) of bonbons maken (chocolatelovers in Veere)
- Taart en Tafel (Goes) organiseert op afspraak kinderworkshops koeken en taarten decoreren. Ouders mogen helpen...
- Wijn workshops, cursussen en proeverijen (Goes) bij prove2wine.