Actief op het water

Actief op het water

Zowel in als op het water kunt u vele activiteiten ondernemen.  Door het verschil in eb en vloed zijn de Noordzee en Oosterschelde attractiever voor de ervaren sporters. Het Veerse Meer kent geen stroming, kent ondiepe oevers en is daarom zeer geschikt voor de minder ervaren sporters.
Zo kunt u uw hart ophalen met surfen, stand up peddelen (zelfs door de Middelburgse grachten!), kajakken, waterfietsen, skim boarden. Houdt u van meer actie dan kunt u banaanvaren, flyboarden of waterskiën. Gaat u echt voor de snelheid: dan zijn er jetski’s en motorboten te huur. De zen-types onder u kunnen een cursus surf-yoga volgen. Denkt u dat u op een paddle board uw evenwicht kunt houden?
Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij diverse bedrijven zowel beginners als gevorderde cursussen en workshops volgen, alsook diverse materialen huren. U kunt hiervoor onder andere terecht bij: - waterskicentrum de Schotsman (Kamperland), . movementsports Roompot Kamperland) , wind- en kite surf school veerse dam , - Vertigo Sports, Noordzeestrand Vrouwenpolder, Thijs surfschool ( Schotsman  Kamperland en Paardekreek Kortgene), kanoa in Wolphaartsdijk


Ontdek met een sloep of zeilboot onbewoonde eilandjes in het Veerse Meer.
- zeilen: Huur een boot of een Catamaran. Neem een zeilles op het Veerse Meer of de Oosterschelde.- Of doe eens gek en huur  in Vlissingen een klompboot    e n vaar door de Vlissingse haven
- meezeilen met een zeiljacht: Rondom de eilanden zeilden vroeger volop vrachtschepen en vissersboten. Een aantal van deze schepen is bewaard gebleven. Onder andere in Wemeldinge kun je nu (ook als je onervaren bent) actief meezeilen in zo'n 12 m lang kajuitzeiljacht.

Vissen: Het Veerse Meer en de Oosterschelde zijn prima plekken om te vissen. Op eigen houtje of georganiseerd: U kunt Zeebaars vissen (Smits sport  Kortgene); vanuit de Roompotsluis meevaren met de Neeltje Jans gaan wrakvissen of makreel vissen; of een cursus zeebaars-strandvissen of kano-vissen volgen (Ze zeebaars is een sterke roofvis die vanaf half april zijn weg vindt in de Oosterschelde)